Frans Kaijser

L’Empereur Vleeschatelier

In het kantoor van Frans Kaijser staan twee computers voor de administratie. De man achter L’Empereur Vleeschatelier heeft weinig met software. Veel liever is hij bezig met zijn product: vlees, voornamelijk bestemd voor restaurants in Amsterdam. Of het nu vlees is van kippen, runderen of ezels: Frans gaat helemaal op in zijn slagersvak. Met zijn computers is hij minder begaan. Als de techniek niet werkt, vliegen ze nog net niet uit het raam. Daarom is Frans heel blij met de korte lijnen bij Weegbaas. Is er iets mis? Dan hoeft hij maar te bellen, of het is alweer opgelost. Een ander groot voordeel vindt Frans in de softwarekoppelingen. Daardoor heeft hij zijn administratie razendsnel op orde. Waar hij eerst een weekenddag bezig was met de verwerking van alle facturen en andere registratie, leunt hij nu achterover en viert hij heerlijk weekend.

Rachid Kaddour

Slagerij Kaddour

Met drie vestigingen in en rondom Amsterdam is slagerij Kaddour een bekende naam. De combinatie van slagerij en horecagelegenheid is de reden van het succes van het familiebedrijf. Na 25 jaar nam Rachid Kaddour het stokje van zijn vader over. Zijn toekomstvisie: het automatiseren van de werkprocessen en de focus op kwaliteit leggen. Weegbaas was daarom de juiste partner. Rachid Kaddour, algemeen directeur: “Voorheen werkten we met pen en papier. Dat is foutgevoelig en arbeidsintensief. Door de software van Weegbaas werken we efficiënter en nauwkeuriger. Het grote voordeel van Weegbaas is dat zij als bedrijf meedenken met de klant. Zo wilden wij bepaalde features toevoegen aan het automatiseringsproces. Op dit moment hebben we een systeem dat werkt volgens onze wensen.”

Slagerij Kaddour en Weegbaas vormen een goede match. Met de software van Weegbaas zijn de verkoop- en productieprocessen van de verschillende vestigingen inzichtelijk gemaakt. “Dat werkt voor mij als directeur erg prettig”, aldus Rachid. “Ik kan namelijk niet overal tegelijk zijn. Door de implementatie van Weegbaas kunnen al mijn collega’s orders invoeren, die vervolgens op de werkplaats worden uitgevoerd en klaargezet. Is de order voltooid? Dan ontvangt de klant een bevestiging. Dit hele proces is digitaal te volgen. Zo hebben we meer tijd om het prachtige slagersambacht uit te oefenen.”

Andries Zweistra

Kwaliteitsslagerij Zweistra

De kwaliteitsslagerij van Andries Zweistra levert voornamelijk aan groothandels. Een deel van het vlees produceert het bedrijf zelf; een ander deel pakt het bedrijf uit een voorraad. Voor een gedeelte van het vlees beschikt de slagerij dus niet automatisch over alle gegevens. Volgens Andries schuilt de meerwaarde van Weegbaas juist in de klant specifieke mogelijkheden. Heeft hij een nieuwe functionaliteit nodig, dan komen de programmeurs van Weegbaas bij hem op de koffie. Gestuurd door de vragen van Andries bouwt Weegbaas aan software die naadloos aansluit bij de werkwijze van de slagerij. Een foutmelding? Daar hebben ze eigenlijk nooit last van. Toch een vraag? Dan lost Weegbaas alles snel en op afstand op. Dankzij de chauffeursapp is Andries veel minder tijd kwijt aan administratie. Alle ondertekende pakbonnen beheert hij digitaal en chauffeurs pakken bij de aflevering direct een stukje emballageregistratie op. De software heeft hij laten koppelen aan de andere administratieve tools van het bedrijf. Andries vindt het ideaal.